Milyen legyen az esküvő csokor?

2015. május 29.

Ha nem is olyan komolyan, mint egy menyasszonyi ruha, vagy egy menyasszonyi ékszer, de épp eléggé nagy fejtörést tud okozni, a menyasszonyi csokor kérdése is, egy éppen házasulni készülő nő számára. Milyen legyen a formája, hány szálas legyen, milyen virágokból álljon, kerek legyen, vagy elegáns hosszú szárral hagyott darab, esetleg selyemcsokor? Sok-sok kérdés és tanácstalanság lehet úrrá rajtunk, ami lássuk be az esküvőszervezés idején, sokszor el tudja kapni az embert főleg, ha nincs, vagy éppen túl sok ötlete van.

De hogyan szűkítsük a kört?

Az, hogy mikor lesz az esküvőnk például nagyban befolyásolhatja, hogy milyen menyasszonyi csokrunk legyen, tekintettel arra, hogy más és más virágok nyílnak például tavasszal vagy mondjuk ősszel. Persze lehet importvirágokból is csokrot csináltatni, de ha inkább az éppen aktuális, idényvirágokat szeretnénk előnyben részesíteni, akkor ez máris szűkítheti a választási lehetőségeket.

Ha például tavaszi esküvőnk lesz, akkor választhatunk nárciszból, pünkösdi rózsából, a kálából vagy mondjuk a szellőrózsából csokrot, ha nyáron, akkor még szóba jöhet a kagylóvirág, az írisz, a szarkaláb vagy éppen a stargazer liliom is.

csokrok.jpg

Más a helyzet, ha ősszel tartjuk a menyegzőt. Bár akkor sem kell elkeseredni, hiszen vannak kifejezetten későn nyíló virágok is, de választhatunk például őszirózsát, dáliát, rézvirágot vagy legényrózsát. Ha télre időzítjük a nagy napot, akkor érdemes lehet különböző terméseket is a csokrunkba csempészni, de pompás csokrunk lehet mikulásvirágból, jázminból és boglárkából is.

És mi a helyzet a „műnövényekkel”?

Manapság egyre jobban hódítanak a selyemből készült virágcsokrok is, amelyekből szintén szebbnél szebb darabokat tudnak készíteni a hozzáértők. Ez a verzió kifejezetten azon aráknak ajánlott, akik az esküvőjük után is szeretnék megtartani a csokrukat – hiszen száraz virágot jobb, ha nem tartunk otthon, pláne, ha az az esküvői csokor, mert egyes babona szerint bajt hozhat - vagy éppen azoknak, akik nem „élő” virágokból szeretnének csokrot a nagy napon.

Arról se feledkezzünk meg, hogy akár élő, akár selyemvirágból készül a csokrunk, leendő férjünk számára is készíttethetünk a bokrétánkhoz hasonló kis díszt, amit a gomblyukba tűzhetnek. Sőt a tanúknak is csináltathatunk hasonló kiegészítőket.

Persze, mint minden esküvő esetén a pár a lényeg, azért egy-egy szép kiegészítő mégiscsak feldobja az összképet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hazasodnijo.blog.hu/api/trackback/id/tr297503404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Del Ray Lana 2015.05.30. 20:53:40

Sziasztok, nézzétek meg, mert designer menyasszonyi ruhát lehet nyerni ajándékba saját terv alapján a

victoriadomsik.com oldalon.
süti beállítások módosítása